Telefoon nat

 

Wat nu?

Het allerbelangrijkste, ongeacht of de telefoon wel of niet reageert, is deze uit te schakelen. Bij voorkeur gewoon direct de batterij eruit. Bij sommige, vooral nieuwere, modellen is dit niet altijd mogelijk. Dan is het uitzetten met de aan/uit knop voldoende. 

Vervolgens moet de telefoon zo veel mogelijk uit elkaar gehaald worden. Alle knopjes, covers, klepjes en dergelijke die los zitten moeten allemaal verwijderd worden. Hierachter kan namelijk overal vocht zitten, wat niet zo makkelijk te verwijderen is anders. telefoon rijst

Pak vervolgens een keukenrol of een schone en droge doek en ga zo grondig mogelijk te werk. Droog al het vocht op waar dat je enigszins het vermoeden hebt dat er vocht kan zitten. 

Daarna heb je rijst nodig. Wat voor rijst maakt niet uit. Zelf gebruik ik altijd de goedkoopste pakken rijst van de AH van 0.5 kilo. Doe deze in een bak of pot en plaats de telefoon erin. Zorg dat deze aan alle kanten goed wordt omsloten door de rijst. 

Vervolgens is het belangrijk om de telefoon minimaal 48 uur de tijd te geven om te ademen. Al het water wat tussen de kiertjes en dergelijke is gekropen moet verdampen en eruit komen. Zet de telefoon alleen NIET op de verwarming! Dit geeft veel te veel warmte en kan de telefoon erger beschadigen. Gewoon op tafel is warm genoeg. 

En dan mag u proberen om de telefoon weer aan te zetten. Normaliter, als de telefoon snel genoeg uit is gezet, zal deze weer werken. Soms blijft er nog iets van vocht zichtbaar in het scherm, maar dit kan geen kwaad meer. Mocht de telefoon het niet meer doen? Dan is deze naar alle waarschijnlijkheid defect. U kunt contact opnemen met mij waarna ik mijn uiterste best zal doen om deze alsnog te laten werken. Lukt dit niet meer? Dan kan ik u helpen met een nieuwe telefoon. Klik hier voor contact