Trage computer

 

Minder tegelijk doen

Het klinkt misschien heel erg logisch, maar toch is dit een van de meest voorkomende oorzaken. Als u net een nieuwe computer heeft aangeschaft doet u minder dan wanneer u gewend raakt aan de computer. Het belangrijkste is dus te kijken of dat uw computer net zo traag is wanneer u minder tegelijk doet. Vooral nieuwe software kan meer nodig hebben van uw computer. 

Automatisch opstarten

Veel software wil graag bij het opstarten van de computer worden opgeladen. Het meest bekende voorbeeld hiervan is Chrome. Gelukkig is Google Chrome geen groot probleem hierbij, maar veel andere software blijft uw computer ook veel belasten. Controleer dus van alle software die in uw taakvak staat o fhet nodig is dat deze automatisch opstart. U kunt bij de voorkeuren van deze software vaak instellen of deze automatisch opstart of niet. 

CCleaner

Software zoals CCleaner heeft zeker nut. Vaak zal het weinig tot niets doen voor de snelheid van uw computer, omdat deze de oorzaak van het probleem niet aanpakt. CCleaner ruimt namelijk wel de overbodige bestanden en dergelijke op, maar dit is niet de oorzaak van het snelheidsprobleem. 

En als dit niet werkt?

Dan kunt u altijd contact opnemen met mij. Ik help u graag om uw PC zo snel mogelijk weer in tip-top conditie te krijgen.